Hvis du er på udkig efter en dygtig konsulent til at lave søgemaskineoptimering på dit website, så er du kommet til det rette sted.

Hvis du er i tvivl om hvad SEO er, så kan du lige holde musen over “SEO”.  Du vil se at det står for “Search Engine Optimization” – altså søgemaskineoptimering. Vil du vide mere om hvad begrebet dækker over, så har jeg skrevet lidt basal viden om hvad SEO her.

Har du brug for en SEO konsulent?

En SEO konsulent er en ekspert kan hjælpe dig på mange måder, bl.a. ved at:

  • strukturere dit website så både brugere og søgemaskiner bedre kan forstå dit indhold – jo før du har din SEO rådgiver med på råd, jo lettere er det at få strukturen på plads
  • optimere dit website i prioriteret rækkefølge. SEO er omfattende og det kan være svært at vide, hvor du skal starte. Gå efter de lavest hængende frugter først, men hav også en langvarig strategi
  • sikre at du overholder Googles retningslinjer for webmastere, og derved undgår at blive straffet af Google og potentielt ryge helt ud af Googles indeks, som det er sket for andre der har benyttet såkaldte “black hat SEO” strategier
  • gøre dit website hurtigere og mere brugervenligt
  • frigøre tid. Tid du kan bruge på at vækste din forretning, være sammen med din familie, spille golf e.l.

Hvad skal en SEO konsulent kunne

Lytte. Først og fremmest skal din konsulent spørge ind til:

  1. Hvem du/din virksomhed er
  2. Hvad I gerne vil opnå
  3. Hvorfor I gerne vil opnå det

Dermed skaber I et vigtigt og stabilt fundament for jeres samarbejde.

Din konsulent skal være venner med Google

Det er ikke nok bare at kende nogen. Det får man ingen point for.

Venskaber derimod – de er noget værd. Men søgemaskinen over dem alle har utrolig mange bejlere. Så hvis ikke du gør som Google siger, så vil de ikke engang overveje at blive venner med dig.

Derfor er det vigtigt at din konsulent gør det let for Google at forstå, hvad din webside handler om og hvorfor netop den fortjener en høj placering i Googles søgeresultat.

Din konsulent skal have tekniske færdigheder

Kan du huske indledningen på denne side, hvor du kan holde musen over en forkortelse og få vist dens betydning. Det er et ganske simpelt HTML tag <abbr> som betyder abbreviation – altså en forkortelse.

Men det ved de færreste såkaldte “SEO eksperter“, fordi de ikke kan programmere i HTML.

Det en klar fordel hvis din konsulent mestrer webprogrammering. Fordi mange af punkterne i Googles retningslinjer kræver det.

Tag f.eks. noget så genialt som strukturerede data. De fortæller alle søgemaskinerne (ikke kun Google) noget om dit indhold.

Mange “SEO eksperter” tilføjer derfor såkaldte Microdata til deres HTML. Google anbefaler dog at bruge noget som hedder JSON-LD, men det kræver at man kan kode JavaScript.

Derudover gør ekstra HTML din hjemmeside langsommere, hvorimod JavaScript først indlæses efter indholdet er vist (hvis man har gjort det rigtigt).

Hastighedsoptimering er også en meget vigtig faktor, hvad angår SEO. Det er jeg heldigvis ret skrap til.

Hvordan hyrer jeg den rigtige SEO konsulent?

Det bedste råd jeg kan give dig er, at finde en rådgiver, som er superbruger i netop dit CMS system (f.eks. WordPress, ShopOrama, Shopify, Magento etc.). Derved sikrer du at tiden udnyttes optimalt, at din rådgiver kender de tekniske muligheder og at han/hun selv kan implementere optimeringer.

Google har lavet denne video, som gennemgår hvordan du finder den rette SEO ekspert:

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt mig.